TWEE ONGEVALLEN OP TIENSESTEENWEG IN LEUVEN: FIETSSTER ZWAARGEWOND

De fietsster die maandagavond betrokken was bij een verkeersongeval op de Tiensesteenweg in Leuven, raakte daarbij zwaargewond. Dat meldt de Leuvense politie dinsdagochtend. Kort nadien raakte op diezelfde Tiensesteenweg ook een bromfietser gewond bij een ander verkeersongeval.

Het ongeval met de fietsster vond omstreeks 19.00 uur plaats, zo meldt de Leuvense politie: "De 67-jarige vrouw uit Kessel-Lo kwam uit de Tivolistraat om vervolgens het fietspad langs de Tiensesteenweg op te rijden. Daar verloor ze de controle over het stuur van haar elektrische fiets en kwam op de steenweg terecht, waar ze met een auto in aanrijding kwam. Een mugteam diende ter plaatse de eerste zorgen toe. De feiten werden gefilmd door een bewakingscamera. De vrouw raakte zwaargewond en kon nog niet door de politie worden gehoord."

Een klein uur later vond dan het tweede ongeval plaats, aldus de politie: "Een twintiger uit Leuven ging maandagavond omstreeks 20.00 uur op de Tiensesteenweg ter hoogte van de Grensstraat met de bromfiets onderuit en raakte als gevolg daarvan bewusteloos. Een getuige even verderop zag het allemaal gebeuren. De bromfietser ging zonder aanduidbare reden met een klap tegen de grond om tegen een geparkeerd voertuig tot stilstand te komen."

De getuige zag dat de bromfietser buiten bewustzijn was en verwittigde de hulpdiensten. Naast een gewone ziekenwagen kwam ook een mug ter plaatse. De man werd na verzorging ter plaatse overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De politie kon de man later in het ziekenhuis spreken en onderwerpen aan een alcohol- en drugstest. De resultaten daarvan waren negatief.

2024-04-23T06:51:32Z dg43tfdfdgfd