TWEE AANHOUDINGEN NA VONDST VAN DRUGSLABO IN HOOGSTRATEN

In Meerle, een deelgemeente van Hoogstraten, is vorige week een synthetisch drugslabo ontdekt en ontmanteld. Dat zegt het Antwerps provinciaal meldpunt voor drugsproductiesites en -afval, dat een anonieme tip kreeg die tot de vondst leidde. Er werden ook twee verdachten opgepakt, die intussen zijn aangehouden.

Het labo werd vrijdag aangetroffen tijdens een huiszoeking in een pand in de Strijbeekseweg in Meerle. Er lagen ook drugs, wapens, medicijnen en vuurwerk, en allerlei benodigdheden voor de productie en verkoop van drugs. Tijdens de huiszoeking werden twee Nederlanders van 30 en 31 jaar gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft hen intussen aangehouden voor onwettige aanmaak en handel van verdovende middelen en psychotrope stoffen in vereniging, en die aanhouding is intussen ook bevestigd door de raadkamer in Turnhout.

Het drugslab bevond zich op wandelafstand van de cocaïnewasserij die eveneens vorige week werd aangetroffen in datzelfde Meerle. Of er mogelijk een verband is tussen de twee sites, is nog niet duidelijk.

2024-04-24T14:56:28Z dg43tfdfdgfd