TIJDELIJKE OPLOSSING VOOR VEILIGHEID VAN MEDEWERKERS NET BRUSSEL IN SCHAARBEEK

De Brusselse gemeente Schaarbeek en Net Brussel, de gewestelijke dienst voor openbare netheid, hebben vrijdag een voorlopig akkoord bereikt dat de veiligheid van de medewerkers van Net Brussel moet garanderen. Er wordt geschoven met de uurroosters van de teams die de straten opkuisen en de gemeenschapswacht of de politie worden ook ingezet om de veiligheid op te voeren. Dat heeft Net Brussel vrijdag meegedeeld.

Net Brussel had eerder deze week aan de gemeente Schaarbeek laten weten dat de straten in de Brabantwijk niet meer worden opgekuist als er geen veiligheidsmaatregelen komen. Die aankondiging kwam er nadat maandag in de Schaarbeekse Brabantstraat opnieuw een medewerker van het agentschap was aangevallen .

Na overleg met de gemeente is vrijdag een tijdelijke oplossing uit de bus gekomen. Zo zullen de werknemers niet meer vanaf 5.30 uur moeten starten met het ophalen van afval. Op dat tijdstip was er namelijk minder sociale controle, erkent waarnemend burgemeester Frédéric Nimal. De start van de ophaling zal nu tussen 7.00 en 8.00 uur plaatsvinden.

Bovendien worden er ook meer mensen ingezet om toezicht te houden op de veiligheid van de afvalophalers. De gemeente bekijkt nog of dat via de gemeenschapswacht of via de politie, of een combinatie van beide, zal gebeuren.

Volgende week vinden nieuwe gesprekken plaats om tot een meer structurele oplossing te komen.

De dienstverlening van Net Brussel wordt sinds donderdag ook verstoord door sociaal conflict binnen het agentschap.

2024-05-03T15:32:12Z dg43tfdfdgfd