TIENTAL HORECAZAKEN GESLOTEN IN LEUVEN VANWEGE MUIZEN

In Leuven is de voorbije twee weken een tiental horecazaken tijdelijk gesloten, zo melden verschillende media maandag en bevestigt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Reden voor de sluitingen is de aanwezigheid van muizen.

De sluitingen kwamen er na standaardcontroles van het FAVV. De eigenaars van de betrokken horecazaken krijgen nu de tijd om hun panden grondig te kuisen. Als dat gebeurd is, kunnen ze opnieuw contact opnemen met het FAVV. Na een nieuwe, gunstige, controle zouden de zaken weer mogen starten.

De stad gaat intussen zo snel mogelijk samenzitten met de sector om te voorkomen dat er meer ongedierte zich verspreidt in de straten. "Sinds de coronaperiode zijn er meer takeawayzaken in de stad, wat maakt dat de vuilnisbakken snel vol raken. Muizen en ratten komen af op dat afval, en zorgen voor overlast", zegt Johan Geleyns (CD&V), schepen van Handel. "Het is belangrijk dat horeca-eigenaars alert blijven voor het probleem, zodat we het kunnen indijken."

2024-04-15T09:15:52Z dg43tfdfdgfd