TIEN ILLEGALE WERKNEMERS AANGETROFFEN IN ONDERZOEK NAAR CLANDESTIENE BAKKERIJEN

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen en leden van de RSZ-inspectie hebben bij zeven huiszoekingen in het kader van een onderzoek naar clandestiene bakkerijen in totaal tien mensen aangetroffen die illegaal in het land verblijven. De huiszoekingen vonden plaats in de Antwerpse districten Merksem en Wilrijk, en in de gemeente Mortsel.

De invallen waren een vervolg op de reeks huiszoekingen die in november vorig jaar gebeurden in hetzelfde onderzoek naar clandestiene bakkerijen. Toen werden op drie plaatsen in totaal twaalf illegale medewerkers aangetroffen. Er waren aanwijzingen van mensenhandel door economische uitbuiting, en sociale fraude. De werkplaatsen werden door Antwerps burgemeester Bart De Wever administratief gesloten en de uitbater werd aangehouden.

Volgens het Antwerpse parket bleek onlangs dat de bakkerijactiviteiten waren heropgestart op een andere locatie in Merksem. Het kwam daarom vrijdag tot zeven nieuwe huiszoekingen. In een werkplaats aan de Bredabaan in Merksem werden opnieuw illegale activiteiten vastgesteld en de aangetroffen werknemers bleken illegaal in het land te verblijven. In sommige gevallen waren het dezelfde als in november. Boven de werkplaats en in twee appartementen waarvan de huur klaarblijkelijk door de vermoedelijke uitbater van de bakkerij werd betaald, werden nog meer mensen aangetroffen die illegaal in ons land zijn.

De vermoedelijke uitbater van de bakkerij kon nog niet worden aangetroffen. Een 26-jarige medeverdachte werd wel opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Op de verschillende locaties werden ook een bestelwagen waarmee broden werden rondgebracht, 10.000 euro cash geld, gsm's en documenten in beslag genomen.

2024-04-29T16:16:31Z dg43tfdfdgfd