STUDENTENCAFéS IN KORTRIJK NEMEN MAATREGELEN NA AANRIJDING MET STUDENT

De stad Kortrijk, de lokale politie en enkele studentencafés hebben samen maatregelen genomen nadat een student in maart werd aangereden. De jongeman werd tijdens het oversteken op een drukke avond aangereden door een auto. Er zal onder andere meer security worden ingeschakeld en buiten drinken zal niet altijd meer mogen.

Het ongeval vond in maart plaats in de Doorniksewijk ter hoogte van enkele cafés, in de buurt van hogeschool Vives. Tijdens een drukke feestavond werd een student er toen aangereden. De stad neemt nu samen met de politie en de studentencafés extra maatregelen om ongevallen in de toekomst te vermijden.

Vooral op donderdagavond en tijdens grote evenementen staan veel studenten buiten voor de cafés, vaak tot dicht bij de rijbaan. Op donderdagavond mag er voortaan niet meer buiten worden gedronken. Er wordt ook een bewakingsagent ingezet om daarop toe te zien. Uitbaters zullen ook nadars plaatsen om studenten af te schermen van de weg.

Voor evenementen en thema-avonden zal er een aanvraag moeten worden ingediend. Er is ook goedkeuring nodig na advies van de politie en de brandweer. Verder moet er buiten een zone worden afgebakend met werfhekken, met een aparte in- en uitgang. Muziekboxen zijn buiten niet toegelaten en bewakingsagenten zullen een oogje in het zeil houden. Stewards zullen instaan voor de verkeersveiligheid.

"We willen absoluut verhinderen dat er nog ongevallen gebeuren. Daarom zijn we met de hulpdiensten en café-uitbaters in overleg gegaan om duidelijke veiligheidsscenario's af te spreken", zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD).

2024-04-24T16:06:40Z dg43tfdfdgfd