STEEKPARTIJ STATION LEUVEN: TWEEDE MINDERJARIGE VERDACHTE OPGEPAKT

In het onderzoek naar de steekpartij die vorige week vrijdag plaatsvond aan het station van Leuven, is een tweede verdachte gearresteerd. Dat meldt het Leuvense parket.

"Het gaat om een 16-jarige jongen die onder voogdij staat van een voogd uit Willebroek", zegt het parket. "Hij is daarom ter beschikking gesteld van het parket Antwerpen, afdeling Mechelen, dat bevoegd is om verdere maatregelen te nemen met betrekking tot zijn persoon."

Eerder was al een eerste verdachte opgepakt, een 17-jarige jongeman die onder toezicht stond van een voogd uit het Oost-Vlaamse De Pinte. Dat zou de jongeman zijn die de messteken zou hebben toegebracht. Die jongeman werd ter beschikking gesteld van het parket Oost-Vlaanderen. De derde en laatste verdachte is nog niet geïdentificeerd, aldus het Leuvense parket.

De steekpartij vond vrijdagavond omstreeks 17.00 uur plaats aan het busstation op het Leuvense Martelarenplein. Om een nog onduidelijke reden kwam het tot een confrontatie tussen twee groepjes jongeren, waarbij twee 17-jarige jongens, uit Herent en Wijgmaal, gewond raakten door messteken. Zij werden zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Een van hen verkeerde korte tijd in levensgevaar, maar in de loop van de avond stabiliseerde de toestand van beide slachtoffers. De twee hebben intussen het ziekenhuis mogen verlaten.

2024-07-26T13:59:27Z dg43tfdfdgfd