SINKSENFOOR IN ANTWERPEN OFFICIEEL GEOPEND

De Sinksenfoor in Antwerpen, een van de grootste kermissen van het land, is zaterdag officieel geopend in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever en enkele bekende Vlamingen. De stad vraagt nadrukkelijk aan bezoekers om te voet, per fiets of met het openbaar vervoer te komen naar Spoor Oost.

Vorig jaar lokte de foor meer dan een miljoen bezoekers, een record. Sinds 2015 vindt het evenement plaats op Spoor Oost, nadat het moest verhuizen van de Zuiderdokken. De editie van 2023 is maandag, dinsdag en donderdag open van 16 uur tot middernacht, woensdag en zondag van 14 uur tot middernacht, vrijdag van 16 uur tot 1 uur en zaterdag van 14 uur tot 2 uur.

Er zijn drie ingangen voor de kermis. De hoofdingang is aan de hoek Schijnpoortweg-Noordersingel met een ruime fietsenstalling. Ingang Oost ligt op de Noordersingel zelf en komt centraal op het terrein uit. Aan die ingang zijn er taxistandplaatsen en parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Daar is geen fietsenstalling. Aan de overkant ligt wel een autoparking. Ingang Zuid tot slot ligt aan de Buurtspoorweglei en heeft ook een grote fietsenstalling.

Om fietsen extra te promoten, doet de stad een actie samen met de foorkramers: zij delen in het weekend aan de fietsenstallingen op willekeurige momenten gratis jetons uit voor de kermisattracties. "Wie met de wagen komt, parkeert die best op een park-and-ride aan de rand van de stad en stapt daar over op de tram", aldus het stadsbestuur.

In de woonwijken rond Spoor Oost wordt het betalend parkeren tijdens de duur van de foor opnieuw uitgebreid tot 22 uur, ook op zondagen en feestdagen. Het foorterrein is een no-gozone voor elektrische (deel)steps.

2023-05-27T13:21:01Z dg43tfdfdgfd