RUIM 95 PROCENT VAN LEERLINGEN NAAR MIDDELBAAR VAN EERSTE OF TWEEDE KEUZE IN REGIO LEUVEN

95,7 procent van de twaalfjarigen die zich aangemeld hebben voor een secundaire school in de regio Leuven, hebben de school van hun eerste of tweede voorkeur. Dat meldt het stadsbestuur van Leuven dinsdag.

De voorbije weken konden ouders hun kind aanmelden voor een school in het secundair onderwijs via de website aanmelden.school. In totaal hebben 2.167 jongeren zich aangemeld. Op basis van toeval verdeelde het computersysteem de geïnteresseerden over de deelnemende secundaire scholen van hun voorkeur. Zo kreeg 95,7 procent van de aangemelde leerlingen een school van hun eerste of tweede voorkeur.

2,3 procent van de kinderen met interesse voor een Leuvense school kreeg nog geen plaats toegewezen. Met hen worden de mogelijkheden individueel bekeken, want de ervaring leert dat er nog plaatsen zullen vrijkomen. Een aantal kinderen schrijft zich namelijk dubbel in, zowel bij een Leuvense school als bij een school die niet met het systeem werkt. Als het kind dan kiest voor die tweede school, komt een plaatsje in de Leuvense school opnieuw vrij.

Ouders kunnen hun kind tot en met 10 juni inschrijven in de Leuvense school waarvoor ze een toekenning hebben. Zo reserveren ze definitief hun plaats. Ouders die hun kind niet via het centraal platform hebben aangemeld, kunnen hen vanaf dinsdag 14 mei inschrijven in een school die nu nog vrije plaatsen heeft, of komen op de wachtlijst van een school zonder vrije plaatsen.

2024-05-07T11:31:43Z dg43tfdfdgfd