RECHTBANK MECHELEN - TOT VEERTIG MAANDEN GEëIST VOOR DRIETAL DAT COCAïNE VERKOCHT

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen moesten zich dinsdag drie mannen verantwoorden voor handel en bezit van verdovende middelen. Een man werd betrapt na een verkeersongeval, de betrokkenheid van de twee anderen bleek uit het Sky ECC-onderzoek. Het parket vraagt straffen tot veertig maanden effectief en verbeurdverklaringen tot 625.000 euro.

Op 25 november 2021 had Omar H. een verkeersongeval met een gehuurde wagen. De man legde een positieve speekseltest af op cannabis en cocaïne, waarop de politie het voertuig doorzocht. In een handtasje werd 1.840 euro gevonden, de man had ook 350 euro op zak. In een verborgen compartiment in de wagen werden 26 paxons cocaïne aangetroffen en een simkaart.

De man gaf toe sinds de lockdown geen werk meer te hebben en eenmalig voor 2.000 euro aan cocaïne te hebben gekocht om deze te verkopen. Hij had twee pincodes voor een cryptofoon van Sky ECC. Emmanuel K, de verhuurder van de firma waar hij regelmatig wagens huurde, ook die waarmee hij het ongeval had, werd ook geïdentificeerd als houder van twee pincodes van Sky ECC. Een van de pins werd ook door Yunus A. gebruikt.

"Voor ons is duidelijk dat Yunus A. in april 2020 met cokehandel startte, Emmanuel nam die rol over en Omar bracht straatdealers aan en leidde hen op", zei het parket. Het vorderde dertig maanden, een boete van 8.000 euro en een verbeurdverklaring van 100.000 euro voor Omar, veertig maanden, een boete van 8.000 euro en een verbeurdverklaring van 625.000 euro voor Emmanuel en twee jaar en 8.000 euro boete en een verbeurdverklaring van 125.000 euro voor Yunus.

Omar H. bekende de verkoop maar ontkende lid te zijn geweest van een bende, de advocaten van Emmanuel en Yunus vroegen de onontvankelijkheid van de strafvordering door slecht gevoerd onderzoek.

2024-05-07T15:57:27Z dg43tfdfdgfd