RECHTBANK LEUVEN - ACHT MAANDEN CEL VOOR 44-JARIGE MAN NA VERSPREIDEN VAN NAAKTBEELD

De correctionele rechtbank van Leuven heeft dinsdag de 44-jarige Tom. L. veroordeeld tot 8 maanden cel met probatie-uitstel. Het ging om feiten van voyeurisme, het verspreiden van een seksueel getinte foto en aanranding van een politieagente. In 2020 werd hij al veroordeeld voor partnergeweld.

Op een dronken avond op 13 november 2020 zouden L. en een vriendin seks hebben gehad. L. deelde een naaktfoto van haar met een vriend, eveneens een bekende van de vrouw. Na 1,5 jaar werd de schuld de vriend te veel. Hij biechtte op aan de vrouw dat hij de foto ontvangen had. Bijna twee jaar na de feiten deed de vrouw aangifte.

De vrouw kon zich niet veel meer van de avond herinneren, maar wist wel nog dat ze naakt wakker werd. L. zei destijds dat ze seks hadden gehad. Dat gaf haar "een vies gevoel", vertelde haar advocaat tijdens de zitting op 4 juni 2024. De veroordeelde betwiste in eerste instantie dat hij de foto deelde met zijn vriend. Maar toen hij geconfronteerd werd met de foto bekende hij.

Vorig jaar viel de man ook een agente lastig. Na een relationeel geschil op 27 mei 2023 kwam een inspecteur van de politie bij L. langs. De veroordeelde was weer dronken en kneep de politieagente in de billen.

Momenteel wordt de man behandeld door een mobiel team geestelijke gezondheidszorg van Hestia. Om de behandeling niet te ondermijnen gunde de rechtbank de man probatie-uitstel.

2024-07-26T12:04:11Z dg43tfdfdgfd