RECHTBANK GENT - MICHEL VAN DEN BRANDE IN SEPTEMBER VOOR STRAFRECHTER VOOR BEDREIGING EX-WERKNEMER

Michel Van den Brande, de zaakvoerder van stellingbouwer Kontrimo die vorig jaar opgepakt werd na het uiten van bedreigingen aan een ex-werknemer op Facebook, moet zich in september voor de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden. Dat heeft de rechtbank woensdag beslist.

Van den Brande, die bekend raakte na zijn deelname aan het televisieprogramma 'The Sky is the Limit', postte vorig jaar op Facebook verschillende keren over een ex-werknemer die zijn bedrijf zou opgelicht hebben. In de Facebookposts uitte hij bedreigingen aan het adres van de ex-werknemer en verklaarde hij hem "vogelvrij". Van den Brande vermeldde bovendien de volledige naam en het adres van de ex-werknemer en publiceerde foto's van zijn woning. Volgens Van den Brande had de man, die verantwoordelijk was voor de boekhouding, geld van de firma in eigen zak gestoken.

Van den Brande werd in september vorig jaar opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde, maar die liet hem vrij onder voorwaarden. Het onderzoek liep wel verder en de raadkamer besliste dat hij zich moeten verantwoorden voor de rechtbank voor belaging en bedreigingen. De zaak werd woensdag ingeleid voor de Gentse correctionele rechtbank. Van den Brande was niet aanwezig en er werden conclusietermijnen gevraagd. De rechtbank wou de zaak eerst in juni behandelen, maar op vraag van de partijen wordt pas op 18 september gepleit.

2024-04-17T09:50:55Z dg43tfdfdgfd