RECHTBANK BRUGGE - VIER MAANDEN CEL MET UITSTEL VOOR MAN DIE GSM IN GEZICHT VAN MOEDER GOOIDE

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 51-jarige Bruggeling veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf met uitstel voor opzettelijke slagen en verwondingen. J.T. gooide een gsm in het gezicht van zijn moeder. Het openbaar ministerie had zes maanden cel gevorderd.

Het slachtoffer verklaarde dat een discussie met haar inwonende zoon op 26 augustus 2023 ontaardde in fysiek geweld. De beklaagde greep zijn gsm en gooide het toestel in het gezicht van zijn moeder. Aan het incident hield de vrouw een schaafwonde op de neus en een zwelling en een bloeding boven de linkeroogkas over. J.T. gaf toe dat hij onder invloed van alcohol over de schreef ging. Naar eigen zeggen had hij echter absoluut niet de bedoeling om zijn moeder te raken.

De beklaagde is invalide, waardoor hij al enkele jaren bij zijn moeder woont. Volgens het slachtoffer begon hij door die situatie overmatig alcohol te drinken. Nuchter waren er geen problemen, maar onder invloed is er volgens zijn moeder niets met hem aan te vangen. De vrouw verklaarde dan ook dat ze soms bang was van haar zoon. Na de feiten trok ze daarom bij een andere zoon in.

T. ontkende dat hij met een alcoholproblematiek kampt. Op de zitting zei hij ook dat de plooien gladgestreken waren. Ondertussen zou hij zelfs opnieuw samenwonen met zijn moeder. In die omstandigheden drong de verdediging aan op opschorting van straf.

De rechter veroordeelde de Bruggeling uiteindelijk tot een gevangenisstraf van vier maanden met uitstel. Bij het bepalen van de strafmaat werd rekening gehouden met zijn beperkt strafblad. Zijn enige veroordeling, voor rijden onder invloed, dateert al van 2003.

2024-04-26T13:54:12Z dg43tfdfdgfd