RECHTBANK BRUGGE - NEGEN MAANDEN VOORWAARDELIJKE CELSTRAF VOOR MAN DIE WONING VAN EX DRIE KEER BINNENDRONG

Een 45-jarige man uit Blankenberge is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot negen maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor woonstschennis en beschadiging. Joeri V. drong tot drie keer toe de woning van zijn ex-partner binnen.

De beklaagde drong op 10 maart 2023 een eerste keer de woning van zijn ex-vriendin binnen in Brugge. Door het incident kon de voordeur niet meer afgesloten worden. Daarom kocht het slachtoffer een slot met een deurketting. Drie dagen later stond V. toch weer binnen. De veertiger had eerst aangebeld, maar vervolgens de deur ingestampt.

Ten slotte drong de beklaagde ook op 12 mei de woning van zijn ex-partner binnen. In het kader van de omgangsregeling wilde hij absoluut de kinderen meekrijgen. Deze keer liepen de voordeur en de deurbel schade op. Nadien schopte V. ook nog een deuk in de auto van het slachtoffer.

De Blankenbergenaar ontkende niet dat hij het huis van zijn ex-vriendin zonder toestemming betrad. Anderzijds betwistte hij wel dat hij de voordeur beschadigde. V. beweerde dat het slot al tien jaar stuk zou zijn, waardoor hij moeiteloos binnen geraakte.

De verdediging stuurde aan op een werkstraf, maar kon zich ook vinden in het opleggen van voorwaarden. De beklaagde kampt immers met een drugs- en alcoholprobleem. De feiten werden ook telkens onder invloed van alcohol gepleegd. V. werd in mei 2022 door het hof van beroep bovendien al tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel veroordeeld voor diefstallen en een cannabisplantage.

De rechter veroordeelde de beklaagde uiteindelijk tot negen maanden gevangenisstraf en 800 euro boete, beiden met uitstel en onder voorwaarden. Zo zal de veertiger zich de komende jaren aan een drugs- en alcoholverbod moeten houden. Aan de burgerlijke partij moet hij bijna 1.200 euro schadevergoeding betalen.

2024-05-07T12:01:48Z dg43tfdfdgfd