RAADKAMER BRUGGE - VERDACHTE VAN MOORD IN OOSTENDSE PROSTITUTIEBUURT STAAT ONDER ELEKTRONISCH TOEZICHT

In het onderzoek naar de moord in de Oostendse prostitutiebuurt staat de hoofdverdachte sinds twee maanden onder elektronisch toezicht. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De 33-jarige Franse Algerijn blijft volhouden dat het slachtoffer hem aanviel met een mes.

De feiten speelden zich af in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 oktober 2021 in de Vooruitgangstraat. In de prostitutiebuurt kreeg een 30-jarige Fransman het rond 5.45 uur aan de stok met twee landgenoten. Bij de steekpartij liep het slachtoffer levensbedreigende verwondingen op. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar bezweek daar een uur later.

De twee andere betrokkenen werden gearresteerd en later ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Uit de eerste verklaringen bleek dat een banaal conflict aan de basis van de steekpartij lag. Enkele dagen na de feiten werd M.S. door de raadkamer al onder voorwaarden vrijgelaten.

Chaher B. (33) bleef wel ruim twee jaar in de gevangenis. Volgens zijn advocaat werd de verdachte door het slachtoffer aangevallen met een mes. De fatale messteek zou per ongeluk zijn toegebracht toen hij tijdens de schermutseling op het slachtoffer viel. B. beweert ook dat er tussen S. en het slachtoffer een onenigheid over een vrouw zou zijn geweest.

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) besliste op 20 februari 2024 om de verdachte onder elektronisch toezicht te plaatsen. Dat betekent dat B. aangehouden blijft, maar die voorhechtenis met een enkelband mag uitzitten. De Algerijn kwam dinsdagochtend dan ook zelf naar het Brugse gerechtsgebouw om de zitting van de raadkamer bij te wonen. De raadkamer verlengde zijn elektronisch toezicht met twee maanden.

2024-04-16T14:58:39Z dg43tfdfdgfd