RAADKAMER BRUGGE - TWEE VERDACHTEN NAAR DE STRAFRECHTER VOOR STEEKPARTIJ IN OOSTENDE

De Brugse raadkamer heeft twee twintigers naar de correctionele rechtbank verwezen op verdenking van een moordpoging in Oostende. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, dinsdag. Bij de steekpartij liep een 34-jarige man ernstige verwondingen op.

Het incident deed zich op woensdag 31 mei 2023 voor langs de Torhoutsesteenweg, nabij het kruispunt met de Oude Molenstraat. Twee mannen geraakten in een hoogoplopende ruzie verwikkeld, al zijn de precieze omstandigheden van dat conflict nog niet duidelijk. Op een bepaald moment werden snijwonden toegebracht aan een 34-jarige man.

Het slachtoffer viel uiteindelijk neer op de hoek met de Frére-Orbanstraat. Hij werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. De dader nam na de steekpartij de benen.

Ondertussen werd op 22 juli een andere mogelijke betrokkene ingerekend. De 27-jarige Algerijn liep tegen de lamp naar aanleiding van enkele winkeldiefstallen in Oostende. Ibrahim H. zou de dag voor de feiten een mes in de buurt verstopt hebben, maar ontkent dat met klem. Vervolgens werd in oktober ook de vermoedelijke dader van de steekpartij ingerekend. Het gaat om een 22-jarige Noord-Afrikaanse man.

De Brugse raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat beide verdachten zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor poging tot moord. Het proces gaat wellicht al binnen enkele weken van start. De raadkamer besliste dat de twintigers minstens tot aan hun proces in de gevangenis moeten blijven.

2024-04-16T15:23:39Z dg43tfdfdgfd