POLITIE ONTDEKT GESTOLEN TOYOTA'S IN ZEECONTAINER IN WERVIK - ELF VERDACHTEN GEARRESTEERD

De politie van West-Vlaanderen heeft een dievenbende ontmanteld die auto's stal in de provincie Antwerpen en in Nederland. De zwendel werd ontdekt toen iemand melding maakte van verdachte handelingen aan een zeecontainer in Geluwe, een deelgemeente van Wervik. Daarin zaten drie gestolen Toyota's.

Bij ArroIeper kwam afgelopen zomer een melding binnen van verdachte handelingen aan een zeecontainer op een afgelegen plaats in de buurt van de A19 in Geluwe. Tijdens een controle bleken er drie Toyota's van het model RAV4 in de container te steken, samen met enkele oude matrassen ter bescherming van de carrosserie. Uit onderzoek bleek dat de voertuigen eerder die nacht waren gestolen in Antwerpen en Nederland.

"Na doorgedreven speurwerk door de federale gerechtelijke politie West-Vlaanderen kwamen een aantal Nederlandse en Belgische verdachten in beeld", zegt het parket van West-Vlaanderen woensdag. "Onderzoek toonde aan dat deze organisatie in aanmerking kwam voor nog meer diefstallen. De lokale politie vond in de provincie Antwerpen nog zes voertuigen in containers. De gestolen wagens waren telkens in zeecontainers gestapeld met de bedoeling ze naar Afrika te verschepen."

Eind april vonden acht huiszoekingen plaats op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Zeven personen werden opgepakt. Vijf van hen zijn door de Kortrijkse onderzoeksrechter aangehouden. Er vonden dinsdag ook huiszoekingen plaats in Nederland. Daar werden vier personen gearresteerd.

2024-05-08T12:00:40Z dg43tfdfdgfd