POLITIE EN INSPECTIE BETRAPPEN VERSCHILLENDE HANDELSZAKEN IN KORTRIJK OP INBREUKEN

De politiezone VLAS en de inspectiediensten hebben donderdag elf handelszaken gecontroleerd in het centrum van Kortrijk. Er werden een twintigtal inbreuken vastgesteld, waaronder illegale tewerkstelling en schijnzelfstandigheid.

De politiezone VLAS werkte voor de actie samen met inspecteurs van de controlecel van de kansspelcommissie, het Toezicht op de Sociale Wetten (TSW), de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ), de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), de FOD Volksgezondheid en de Vlaamse inspectiedienst. In totaal werden elf handelszaken gecontroleerd.

Er werden verschillende inbreuken vastgesteld. Zo werd er een PV opgesteld bij een gokkantoor en een kapperszaak voor zwartwerk. In drie kapperszaken was er ook sprake van schijnzelfstandigheid. In een gokkantoor werd iemand aangetroffen die zonder de juiste verblijfsdocumenten in het land verblijft.

Verder werden er bij enkele kapperszaken niet-conforme kappersproducten gebruikt. In een dagwinkel werden niet-conforme rookwaren verkocht. In een gokkantoor werd er ook binnen gerookt. Voor deze inbreuken werd een waarschuwing gegeven.

"We willen met deze gezamenlijke controleactie duidelijk maken dat alle vormen van malafide of illegale handelspraktijken in onze politiezone niet getolereerd en kordaat aangepakt worden. De uitbaters weten alvast dat onze politie- en inspectiediensten regelmatig controleren. Uit de vaststellingen blijkt dat dit jammer genoeg ook nodig is", klinkt het bij politiezone VLAS.

2024-04-26T17:34:48Z dg43tfdfdgfd