MOGELIJK VERKEERSHINDER DOOR PLAATSING VAN NIEUWE LEIDING IN KORTRIJK

Naast de E17 in Kortrijk wordt vanaf maandag 8 april een nieuwe persleiding gelegd. Die leiding zal water van een pompstation afvoeren naar een bufferbekken. Door de werken blijft er maar één rijstrook beschikbaar. Dat kan voor verkeershinder zorgen.

De persleiding komt naast de E17 in de rijrichting van Frankrijk ter hoogte van afrit 2 Hoog-Kortrijk. Momenteel wordt het water van het pompstation naast de E17 afgevoerd naar het centrum van de stad. Er wordt nu een nieuwe persleiding geïnstalleerd die het water zal afvoeren naar een nieuw bufferbekken in 't Ei in Kortrijk.

De aannemer heeft in februari al voorbereidende werken uitgevoerd in de berm. Vanaf maandag 8 april starten de eigenlijke werken. Daarbij zal er een rijstrook worden ingenomen op de afrit 2 Hoog-Kortrijk in de rijrichting Frankrijk. Er blijft een rijstrook beschikbaar. De werken duren tot 19 juli.

Verder zal er nog een weekend bijkomende hinder zijn waarbij de afrit volledig wordt afgesloten. Het is nog niet bekend wanneer de afrit precies wordt afgesloten. Daarover wordt later gecommuniceerd door het Agentschap Wegen en Verkeer.

2024-03-28T14:46:22Z dg43tfdfdgfd