MEER DAN DERTIG UNIEKE STUDIEPLEKKEN IN BRUSSEL, WAARONDER VOETBALSTADION UNION EN VIAGE

Brusselse studenten kunnen in aanloop naar de examens op meer dan dertig unieke studieplekken terecht, goed voor negenhonderd plaatsen. Op het lijstje staan onder meer het voetbalstadion van Union en concertzaal VIAGE. Dat meldt studentenorganisatie Brik in een persbericht.

Ook vertrouwde locaties zoals Gare Maritime en het klooster Mona in Jette staan opnieuw op het programma. Deze examenperiode worden ook GC Vaartkapoen, het kantoor van de internationale accountantsorganisatie BDO en het Archief en Museum voor het Vlaams Leven te Brussel aan de Arduinkaai geopend.

Daarbovenop kunnen de studenten terecht op unieke locaties, zoals de concertzaal VIAGE en de tribune van voetbalclub Union. "VIAGE, een concertzaal waar muzieklegendes zoals Prince en Eminem hebben opgetreden, verandert vanaf 13 mei in een oase van rust met tachtig studeerplekken", aldus Brik. De Study Space is elke dag open van 10.00 uur 's ochtends tot 22.00 uur 's avonds.

Wanneer het voetbalseizoen eindigt "zijn studenten ook welkom in de tribune van Union om te studeren. Vanaf 3 juni kunnen voetbalfans hun hart dus ophalen in deze gloednieuwe Study Space, waar vijftien studeerplekken zijn voorzien", zo duidt de studentenorganisatie.

Omdat tijdens het hemelvaartweekend heel wat studeerplekken gesloten zijn, opent de Gare Maritime aan Tour en Taxis op 9 mei al de deuren. "Heel wat Brusselse bibliotheken en studeerlocaties maken het weekend van Hemelvaart de brug en zijn niet open. Dat is net op het moment dat volgens onze bevraging de meeste studenten de blok aanvatten. Daarom openen we onze grootste Study Space in Gare Maritime al wat vroeger. Zo helpen we dat weekend toch 130 studenten", duidt Tessa Derden van Brik.

In totaal worden er negenhonderd studieplekken voorzien voor de blokkende studenten in Brussel. De meeste locaties openen vanaf 13 mei en sluiten op 28 juni.

2024-05-07T21:38:28Z dg43tfdfdgfd