MALAISE GEVANGENISSEN - DINSDAG ACTIES IN BRUGGE EN BEVEREN, BONDEN KIJKEN AL RICHTING MAAND MEI

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACOD, ACV en VSOA voert ook deze week nog actie in de gevangenissen. Vandaag/maandag was dat het geval in Tongeren, morgen/dinsdag zijn er acties in Brugge en Beveren. Ondertussen kijken de bonden al naar de maand mei voor de verdere planning van de acties. Dat is maandag vernomen van federaal secretaris Eddy De Smedt (VSOA).

Maandag was er een actie in Tongeren (Limburg), dinsdag zal dat het geval zijn in Brugge (West-Vlaanderen) en Beveren (Oost-Vlaanderen), en woensdag in Wortel (Antwerpen) en Nijvel (Waals-Brabant). Over waar de acties donderdag en vrijdag zullen plaatsvinden, komt in de loop van de volgende dagen meer duidelijkheid.

Voorlopig hebben de vakbonden nog geen zicht op nieuw overleg met minister van Justitie Paul Van Tigchelt, die momenteel samen met andere regeringsleden op bezoek in Marokko is. Volgens De Smedt kijken de bonden al richting de maand mei voor de voortzetting van hun acties.

Sinds maandag 1 april is er een cipiersstaking van onbepaalde duur aan de gang in de Belgische gevangenissen, uit protest tegen de overbevolking en het personeelstekort.

2024-04-15T17:06:22Z dg43tfdfdgfd