GROTE VECHTPARTIJ IN SCHAARBEEK WAS VERMOEDELIJK GEWELDDADIGE OVERVAL

De aanleiding voor de grote vechtpartij die woensdagavond plaatsvond in Schaarbeek, was vermoedelijk een gewelddadige overval. Dat meldt het Brusselse parket. Bij de vechtpartij raakten drie personen gewond, van wie er één zwaargewond raakte en nog steeds in het ziekenhuis ligt.

"Op 27 maart 2024 omstreeks 20.30 uur werden verschillende patrouilles van de politiezone Brussel Noord opgeroepen voor een vechtpartij tussen verschillende personen ter hoogte van de Haechtsesteenweg in Schaarbeek", zegt parketwoordvoerder Yasmina Vanoverschelde. "Bij aankomst was er veel commotie op straat en lag een persoon zwaargewond op de grond die de eerste hulp kreeg van twee voorbijgangers."

"In totaal vielen er drie slachtoffers", gaat de woordvoerder verder. "Alle drie de slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Twee personen mochten het ziekenhuis de dag zelf nog verlaten. Een derde persoon die zwaargewond was, ligt nog steeds in het ziekenhuis. Het slachtoffer verkeert op dit moment niet in levensgevaar."

Uit de eerste onderzoeksdaden blijkt dat de aanleiding van de vechtpartij een gewelddadige overval zou zijn, aldus nog het parket: "Op dit moment werd er niemand opgepakt, maar het parket van Brussel is een onderzoek gestart om te achterhalen wat daar precies gebeurd is, alsook om het motief te achterhalen."

2024-03-28T17:06:36Z dg43tfdfdgfd