GENTSE FEESTEN - DRUKSTE DAG OP GENTSE FEESTEN: PLEINEN UUR LANGER OPEN

Vrijdag hebben 230.000 mensen de Gentse Feesten bezocht. Het was daarmee de drukste dag tot nu toe. Om de uitstroom goed te spreiden, gingen alle pleinen, behalve de Vlasmarkt en Sint-Jacobs, een uurtje langer door. "Een veiligheidsmaatregel", benadrukt Feestenburgemeester Bram Van Braeckevelt.

De Gentse Feesten zijn klaar voor hun laatste weekend. Met 230.000 bezoekers was vrijdag de drukste dag tot hiertoe. "Om gevaarlijke situaties te vermijden en de om de uitstroom goed te spreiden, bleven alle pleinen, behalve de Vlasmarkt en Sint-Jacobs, een uurtje langer open", legt Feestenburgemeester Bram Van Braeckevelt uit. "Het is een veiligheidsmaatregel waarbij we de buurtbewoners uitdrukkelijk willen danken. Het uurtje langer gebeurde ook aan een lager volume van de muziek, maar we roepen ook op tot verdraagzaamheid."

Politiewoordvoerder Matto Langeraert benadrukt dat het een uitzonderingsmaatregel is. "Vorig weekend waren er inderdaad ook zoveel bezoekers, maar toen werden de Feesten meer gespreid bezocht."

Heel wat mensen volgden de 50ste Rondgang van de Stroppendragers van nabij. Die Rondgang is slechts een van de vele stukjes Gentse geschiedenis die tijdens de Feesten aan bod komen. Zaterdag staat een eerbetoon aan de Gentse heksen van toen op het programma. Om 18 uur organiseert de Gentse Heksengilde een heksenoptocht. Ze zetten zich in voor eerherstel voor de heksen van vroeger, en gaan ook de strijd aan met onrecht vandaag.

2024-07-27T12:43:14Z dg43tfdfdgfd