GEEN VERGUNNING VOOR TRAMBUSBEDDING IN MAASMECHELEN

Het Omgevingsloket heeft beslist om voorlopig geen omgevingsvergunning af te leveren voor de trambuswerken aan de rotondes van de N78 aan de E314. Dat blijkt uit een mededeling van het Omgevingsloket. Het is de bedoeling dat de trambus in Maasmechelen vanaf de snelweg E314 over de Rijksweg en de Koninginnelaan naar de eindhalte Terhills in Eisden zal rijden. Na meerdere bezwaren tijdens het openbaar onderzoek én na de vaststelling van een fout in het dossier, wordt voorlopig geen omgevingsvergunningsaanvraag afgeleverd en moet de hele vergunningsaanvraag vanaf nul gebeuren.

In januari vroeg De Werkvennootschap een vergunning aan voor de herinrichting van de rotondes aan de E314/N78 in Maasmechelen en de halvering van de Rijksweg van vier naar twee rijstroken. Bij de voorstelling van de plannen bleek dat heel wat inwoners bezorgd waren over de verminderde capaciteit van de Rijksweg.

Door de beslissing van het Omgevingsloket moet de hele procedure opnieuw gebeuren. Zo kunnen er nog nieuwe documenten werden ingediend worden en moet er een nieuw openbaar onderzoek komen waarbij de Maasmechelaars hun bezwaren opnieuw kunnen indienen.

2024-05-08T14:51:10Z dg43tfdfdgfd