GEEN TREINEN TUSSEN LILLE-FLANDRES EN KORTRIJK OF DOORNIK ZATERDAG DOOR STAKING SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.

Volgens NMBS zal zaterdag enkel de laatste rit worden uitgevoerd. Dat zou betekenen dat vanuit Kortrijk enkel de trein van 21.14 uur vertrekt. Vanuit Doornik gaat het om de trein van 21.44 uur. De reisplanner van de NMBS houdt voorlopig nog geen rekening met de staking.

Op de website van de SNCF wordt bevestigd dat zaterdag zo goed als alle ritten op die spoorlijnen worden geschrapt. De Franse spoormaatschappij heeft geen uitleg gegeven over de reden van de annuleringen.

De staking komt bovenop de treinproblemen die vrijdag zijn ontstaan door de grote aanval op het Franse hogesnelheidsnet. Door die sabotage, in de aanloop naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, zullen tot het einde van het weekend ongeveer 800.000 passagiers van de Franse TGV's hinder ondervinden, zegt SNCF. Ook het treinverkeer van Eurostar van Brussel en Londen naar Frankrijk is daardoor verstoord. Er wordt vóór maandag geen terugkeer naar de normale dienstverlening verwacht.

2024-07-26T16:14:54Z dg43tfdfdgfd