DRIE VERMOEDELIJKE DRUGDEALERS OPGEPAKT AAN LIEDTSPLEIN IN SCHAARBEEK

De lokale politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft afgelopen zaterdag drie mannen opgepakt die drugs zouden hebben gedeald op en rond het Liedtsplein in Schaarbeek. Het drietal werd meteen door het parket gedagvaard en moet zich binnenkort al voor de correctionele rechtbank verantwoorden. Dat meldt het Brusselse parket woensdag.

"Naar aanleiding van een virtuele patrouille in de buurt van het Liedtsplein stelde het BTA (Bijstandsteam - Team d'Appui) van de zone Brussel Noord een verdacht heen-en-weergeloop van een particulier vast tussen het Liedtsplein en de Vandeweyerstraat", zegt het parket. "De patrouille zag hem iets uitwisselen met een andere persoon aan het begin van de straat. De politiemensen op het terrein beslisten op te treden en konden de twee individuen vatten. Tijdens de fouille troffen de politiemensen een kleine hoeveelheid cocaïne in de zakken van de vermeende verkoper aan, evenals een dosis cocaïne bij de vermeende koper."

Daarop voerden de leden van het BTA een huiszoeking op heterdaad uit in het gebouw van waaruit zij de vermoedelijke dealer zagen vertrekken, en daar stootten ze op twee andere mannen die cocaïne in zakjes aan het verpakken zijn in een appartement. Bij de huiszoeking nam de politie 120 gram cocaïne, 450 euro cash, een gsm en verpakkingsmateriaal voor de verkoop van verdovende middelen in beslag.

"Zowel de vermoedelijke verkoper als de twee mannen die de cocaïne in zakjes aan het verpakken waren, werden van hun vrijheid beroofd en vervolgens ondervraagd", gaat het parket verder. "Zij waren al gekend bij de politiediensten en werden ter beschikking gesteld van het parket."

Dat parket heeft het drietal in snelrecht gedagvaard voor de correctionele rechtbank.

2024-07-10T10:57:03Z dg43tfdfdgfd