COULEUR CAFé LANCEERT TWAALF NIEUWE NAMEN WAARONDER MASEGO EN DIKKE

Het Brusselse wereldmuziekfestival Couleur Café heeft donderdag twaalf nieuwe namen aan de affiche toegevoegd. Onder meer opkomend Belgisch raptalent Dikke en Jamaicaan Masego zakken af richting de hoofdstad.

Mohamed Eddahbi Agounad, ook gekend als Dikke, is een Belgisch-Marokkaanse rapartiest "die stilaan in de voetsporen treedt van Vlaamse hiphopiconen", duidt Couleur Café in een persbericht. De zoon en kleinzoon van Marokkaanse gastarbeiders in de Belgische mijnen verovert de Belgische rapwereld als een storm. Met zijn debuutalbum '130 Kilo' stond Dikke in 2021 meteen op de eerste plek in de Belgische Ultratop. De opkomende rapper staat vrijdag op het podium. Ook de Jamaicaan Masego prijkt vrijdag op de affiche. "Gespecialiseerd in zijn unieke TrapHouseJazz brengt Masego een mix van cello, drums, piano, gitaar en saxofoon.

Zaterdag treedt de Brusselaar Morgan van der Ghinst op, beter gekend als Morgan - beatmaker van de Brusselse rapband 'Le 77'. "Morgan komt zijn publiek boeien met een zoete RnB-infusie van jazz-, soul- en funk". Verder zaterdag treedt ook Cristale op, "rapster, dichter, beeldend kunstenares én studente." Ook Ferre Gola, een Congolese rumbamuzikant, zal zaterdag het Ossegempark van muziek voorzien. Ter afsluiting zaterdag zal Roots Explosion "een explosieve mix van folk en dub door de boxen knallen".

Couleur Café 2024 sluit zondag af met onder meer Britse rapper Lord Apex, Zuid-Afrikaan Sho Madjozi en reggae-artiest Jah Lil. "Ook Sanga Mama Africa komt samen met Keniaanse Zangeres Black Omolo een bommetje optimisme brengen." Bovendien neemt Biga*Ranx de rol van beatmaker op zich onder de naam Telly*. Austin Millz sluit het festival daadwerkelijk af "met een pompende set die zijn Harlemse roots weerspiegelen en de grenzen van hiphop, RnB, soul en dance overstijgen", concludeert het festival.

Couleur Café, in het Ossegempark aan de voet van het Atomium, vindt plaats vanaf 28 tot en met 30 juni.

2024-03-28T05:35:40Z dg43tfdfdgfd