CELSTRAF GEVORDERD VOOR DIEFSTAL VAN MILJOEN EURO VAN MOEDER

Het openbaar ministerie heeft woensdag voor de correctionele rechtbank van Leuven een jaar cel en 80.000 euro boete gevorderd voor een man uit Tremelo die door volmachten en vervalste handtekeningen meer dan 1,1 miljoen euro stal van zijn moeder. Hij investeerde het geld in zijn bedrijf en kocht een auto van 150.000 euro.

Benny G., een vijftiger uit Tremelo, keerde terug in het leven van zijn moeder nadat zijn broer was gestorven. In de rouwperiode na zijn dood overtuigde G. het slachtoffer om hem volmacht te geven over haar bankrekeningen. Hij zou het geld gaan beleggen, zodat ze meer rendement zou krijgen van haar spaarcenten.

"In plaats daarvan heeft hij op schandalige manier het geld zich eigen gemaakt", spuwde de procureur haar gal. Tussen april en november 2016 schreef hij in meerdere keren zo goed als alle spaarcenten over naar zijn eigen rekeningen. Zo'n 650.000 euro stak hij in zijn vennootschap - die zo ook terechtstond voor witwassen, 335.000 telde hij neer voor een stuk grond, 150.000 ging naar een nieuwe wagen.

Daar bleef het niet bij, want op drie momenten vervalste Benny G. ook de handtekening van zijn moeder. Zo zorgde hij ervoor dat het geld van haar pensioen gestort werd, in plaats van per cheque uitgestuurd, zodat hij er opnieuw controle over had.

Voor het openbaar ministerie was het overduidelijk dat het slachtoffer absoluut niets afwist van de 'schenkingen' aan haar zoon. Dat alles naar Benny G. ging, zou betekenen dat er niets meer overbleef voor haar dochter, wat zeker niet de bedoeling was.

Uitspraak volgt op 6 juli.

2023-06-07T16:42:45Z dg43tfdfdgfd