BEDWANTSENPROBLEEM IN REPATRIëRINGSCENTRUM IN STEENOKKERZEEL NOG NIET METEEN VAN DE BAAN

In twee vleugels van het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel zijn bedwantsen aangetroffen en twee andere ruimtes worden onderzocht. Dat meldt de Dienst Vreemdelingenzaken DVZ, die erop wijst dat het enige tijd vraagt om de problemen op te lossen.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen hekelt dat het gesloten centrum al maanden met een bedwantsenplaag kampt. Eerder deze maand legde het personeel uit ontevredenheid al eens enkele uren het werk neer en bracht een aantal gedetineerden uit protest een nacht buiten door.

DVZ wijst er maandag op dat in twee onderzochte vleugels bedwantsen zijn aangetroffen. Morgen/dinsdag wordt opnieuw een snuffelhond ingezet in een andere vleugel en een tussenvleugel om te controleren op de aanwezigheid van de insecten.

Ondertussen heeft DVZ al offertes opgevraagd voor de bestrijding van het ongedierte maar omdat die bedrijven overbevraagd zijn, is er nog geen antwoord, laat woordvoerder Geert De Vulder weten. Er wordt aan het probleem gewerkt, maar het zal niet meteen opgelost zijn, klinkt het.

De Vulder benadrukt ook dat de gedetineerden die beslisten om een nacht buiten door te brengen, altijd de mogelijkheid hadden om weer naar binnen te komen.

"Deze mensen zijn al getraumatiseerd door hun asielprocedure en opsluiting. De voortdurende plaag maakt hun situatie alleen maar erger", reageert Tine Claus, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

2024-09-16T14:14:26Z dg43tfdfdgfd