ASSISEN WAALS-BRABANT - PROCES ROND DOODSLAG OP ROEMEENSE VROUW IN BOMAL START OP MAANDAG 13 MEI

Het assisenhof van Waals-Brabant heeft dinsdag de jury samengesteld voor het proces rond de doodslag op een Roemeense vrouw op 6 november 2022 in Bomal, een deelgemeente van Ramillies, in Waals-Brabant.

De 33-jarige Xavier T. staat van maandag 13 tot en met donderdag 23 mei terecht voor doodslag, verkrachting en diefstal van de mobiele telefoon van het slachtoffer.

De vrouw, een Roemeense die geboren werd in 1989, werkte als escorte en had een afspraak bij de beschuldigde thuis. De partner van het slachtoffer, die haar had afgezet bij het huis van T. en daar op haar wachtte, sloeg alarm toen ze na enkele uren niet terugkeerde. De politie vond het levenloze lichaam van het slachtoffer in de flat van T., die zelf niet thuis was.

De vrouw zou omgebracht zijn door slagen op het hoofd met een pan. De beschuldigde gaf zichzelf de volgende dag aan bij de politie en bekende de klappen te hebben uitgedeeld.

Het proces voor het hof van assisen in Waals-Brabant zal twee weken duren en wordt geleid door voorzitter Michel De Grève, die nochtans met pensioen is. "We zijn er nog altijd, we proberen het rechtssysteem van ons land te dienen", legde de voorzitter dinsdag uit aan de juryleden, verwijzend naar het huidige tekort aan rechters.

De advocaat van de beschuldigde is François Koning. Procureur-generaal Yves Moreau vertegenwoordigt het openbaar ministerie. De burgerlijke partijen worden vertegenwoordigd door Ashkan Shooshtari en Andreea Luminita Burlacu.

2024-05-07T16:52:36Z dg43tfdfdgfd