ASSISEN VLAAMS-BRABANT - GEDULDIGE BUURTBEWONERS GETUIGEN OVER TUMULT EN AANRIJDINGEN

Voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven hebben de andere bewoners van de Waaienberg in Opwijk verteld over de dodelijke feiten in hun straat. Meerdere van hen zagen hoe het slachtoffer meerdere keren aan- en overreden werd: "Hij rolde onder de auto uit", vertelde een buurvrouw. "Ik heb die man zien tollen." De getuigen moesten door grote vertraging meer dan vijf uur wachten om te mogen getuigen.

Op 2 juni 2021 escaleerde een ruzie tussen twee groepen Roemenen over een tweedehands Audi Q7. De kopers, de broers Bujor (29) en Irinel (23) Puica vonden dat de verkoper, een van de meer dan twintig bewoners van Waaienberg 27, oneerlijk was geweest tijdens de verkoop. Na weggestuurd geweest te zijn, keerden ze terug met zes kompanen. Valentin Popa (24), medebewoner in Opwijk, werd in het gevecht aangereden en twee keer overreden, en overleed twee weken later.

De 26-jarige Stien en haar ouders woonden in 2021 vlakbij de boerderij van de Roemenen. Na veel lawaai en geroep volgde ze het gevecht. Op straat zag ze "vijftien à twintig mannen" die een wegstuivende wagen achtervolgden. De wagen, de Q7 in kwestie, ging plots vol in de remmen en reed hard achteruit recht naar de achtervolgers toe, duidelijk bewust.

Haar ouders kwamen erbij en vertelden het vervolg, hoe de wagen nadien nog eens vooruit, achteruit en vooruit reed. Vader Bart (57) zag hoe de wagen "volle gallet" terugkeerde en zelfs in de richting van het gevallen slachtoffer uitkeek. Zijn vrouw Brigitte (56) was getuige van hoe de man als een pop onder de wagen draaide. De vrienden van Popa legden hem dan achter de wagens van het gezin, veilig uit het pad van de Audi.

2024-04-24T20:37:20Z dg43tfdfdgfd