AANTAL MEDISCHE PROBLEMEN IN BUITENLAND GESTEGEN IN MAAND JULI, STELT EUROP ASSISTANCE

Het aantal Belgen dat een medisch probleem had in het buitenland is in de maand juli met 17 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een balans van reisbijstandorganisatie Europ Assistance.

Die kreeg van 28 juni tot 25 juli ongeveer 28.000 telefonische oproepen binnen voor bijstand. De overgrote meerderheid ging over pechverhelping in België en in het buitenland.

Europ Assistance merkt wel een lichte daling van 3 procent op voor technische bijstand voor voertuigen in het buitenland in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De meeste dossiers werden geopend in Frankrijk (45 procent), gevolgd door Spanje (11 procent), Duitsland (9 procent) en Nederland (8 procent).

De meest voorkomende soorten technische interventies waren motor-, batterij- en startproblemen, technische problemen veroorzaakt door onoplettendheid zoals sleutel in auto laten liggen, verkeerde brandstof getankt of een lekke band, en ongevallen.

Het aantal medische dossiers lag in juli met 989 hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om een stijging van 17 procent in vergelijking met juli 2023, maar om een daling met 8 procent in vergelijking met juli 2022 toen uitzonderlijk veel vakantiegangers naar het buitenland gingen.

De meest voorkomende medische problemen zijn letsels, breuken, verwondingen (43 procent), maag- en darmproblemen (12 procent), infecties (11 procent), cardiovasculaire en luchtwegenproblemen (4 procent) en neurologische problemen (4 procent).

De reisbijstandorganisatie wijst er nog op dat het de komende twee weekends zeer druk kan worden op de Europese wegen omdat mensen zowel vertrekken als terugkomen van vakantie. Ook wordt het extree druk rond Parijs wegens de start van de Olympische Spelen.

2024-07-26T09:48:52Z dg43tfdfdgfd