96 PROCENT VAN TWAALFJARIGEN IN REGIO MECHELEN HEEFT PLAATS NA AANMELDPERIODE

De aanmeldperiode voor het secundair onderwijs in de regio Mechelen, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Keerbergen, Haacht en Rotselaar heeft voor 96,3 procent van de twaalfjarigen een plaats in een van de voorkeurscholen opgeleverd. Voor 3,7 procent is er dus nog geen plaats gevonden.

In totaal werden 3.287 jongeren indien mogelijk verdeeld over de deelnemende secundaire scholen van hun voorkeur. Kinderen die al een broer of zus in een voorkeurschool hebben of van wie ouders in de school werken, kregen voorrang. 95 procent vond een plaats in de top twee van hun voorkeurscholen, nog eens 1,3 procent in een school van een lagere voorkeur.

Wie nog geen plaats toegewezen kreeg, wordt gecontacteerd om de mogelijkheden te bekijken. "Ervaring leert ons dat er nog plaatsen zullen vrijkomen", zegt Geert Bervoets, voorzitter van het Lokaal Overlegplatform dat de aanmeldingen organiseert. "Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer leerlingen zich toch niet inschrijven in de toegewezen school. Sommige leerlingen melden zich dubbel aan, dus ook voor scholen buiten het systeem, en beslissen uiteindelijk om in te schrijven in die andere school. Heel wat plaatsen zullen ook nog vrijkomen wanneer de dubbele inschrijvingen voor 1A en 1B opgelost geraken."

Wie een plaats te pakken heeft, kan daar vanaf dinsdag 14 mei tot en met 10 juni inschrijven om er definitief recht op te hebben. Wie nog geen plaats heeft, kan worden ingeschreven in scholen die nu nog vrije plaatsen hebben of zich op de wachtlijst zetten in scholen die momenteel geen plaatsen meer vrij hebben. De volgorde op die wachtlijst is chronologisch, dus er snel bij zijn is de boodschap, klinkt het.

2024-05-07T14:57:17Z dg43tfdfdgfd