17 MENSEN GEëVACUEERD BIJ BRAND IN WINKEL ONDER APPARTEMENTEN IN TURNHOUT

In het centrum van Turnhout heeft in de nacht van woensdag op donderdag een hevige brand gewoed in een winkel op de benedenverdieping van een appartementsgebouw. Dat bevestigt burgemeester Paul Van Miert (N-VA). 17 bewoners van de appartementen moesten worden geëvacueerd. Zij werden uit voorzorg allemaal naar het ziekenhuis gebracht, maar slechts vier mensen hadden verzorging nodig voor rookintoxicatie.

De brand werd omstreeks 3.30 uur opgemerkt in het winkelpand in de Korte Gasthuisstraat, maar was mogelijk al langer aan de gang. Er was al heel wat rook ontstaan, die zich verspreidde naar de rest van het appartementsgebouw. De brandweer moest een groot deel van de bewoners uit het gebouw bevrijden en in veiligheid brengen. Wie al zelf buiten was geraakt en dus nauwelijks rook had ingeademd, werd opgevangen in een nabij gebouw van CAW.

De winkel zelf zou volledig zijn uitgebrand, de appartementen liepen vooral rook- en roetschade op. Acht appartementen zijn in eerste instantie onbewoonbaar verklaard, maar enkele daarvan kunnen volgens Van Miert na ventilatie en inspectie weer worden vrijgegeven. In de appartementen vlak boven en naast de winkel zijn er herstellingen en/of poetswerken nodig. Er wordt tijdelijke opvang gezocht voor de getroffen bewoners.

2024-03-28T07:45:41Z dg43tfdfdgfd