PABLO ESCOBAR MAG IN EUROPA NIET ALS MERKNAAM GEBRUIKT WORDEN

De naam van de beruchte drugsbaron Pablo Escobar mag in de Europese Unie niet gebruikt worden als merknaam voor goederen of diensten. Dat heeft het Gerecht van de Europese Unie woensdag beslist in Luxemburg.

Het bedrijf Escobar, met zetel in Puerto Rico, wilde bij het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) de naam 'Pablo Escobar' laten registreren als handelsmerk voor een breed scala aan goederen en diensten. Die aanvraag werd afgewezen.

De in 1993 overleden Pablo Escobar wordt beschouwd als de meest gevreesde drugsbaron van Colombia. Hij richtte het Medellinkartel op en verdiende miljarden met de smokkel van cocaïne naar de Verenigde Staten. Escobar zou verantwoordelijk zijn voor de dood van duizenden mensen.

Het bedrijf Escobar had voor het Gerecht van de EU een klacht ingediend tegen de afwijzing van de registratie van de naam, en heeft ook daar nu ongelijk gekregen. Een registratie zou ingaan tegen de morele waarden en normen, klinkt het. Tegen de uitspraak is nog beroep mogelijk.

2024-04-17T11:01:41Z dg43tfdfdgfd