MITHRA VRAAGT GERECHTELIJKE BESCHERMING AAN

Het noodlijdende Waalse farmabedrijf Mithra heeft bij de ondernemingsrechtbank van Luik gerechtelijke bescherming aangevraagd. Dat meldt Mithra donderdagochtend in een persbericht.

Mithra vraagt een procedure van overdracht onder gerechtelijk gezag voor zijn afdeling Mithra CDMO in Flémalle. Bij zo'n procedure is er bescherming tegen de schuldeisers en wordt er door de rechtbank een gerechtsmandataris aangesteld die op zoek gaat naar een overnemer voor de onderneming in moeilijkheden of voor delen ervan.

Voor zijn filiaal Novalon vraagt Mithra een procedure van gerechtelijke reorganisatie, om tot een minnelijk akkoord te kunnen komen met zijn schuldeisers en de schuld van Novalon te herstructureren.

Met het oog op het uitvoeren van deze twee procedures vraagt Mithra de rechtbank ook om twee maanden bescherming tegen al zijn schuldeisers.

Begin deze maand is Mithra een verkoopproces gestart waarbij het farmabedrijf delen of zelfs alle activiteiten wil verkopen, om zo het nodige geld op te halen. Mithra geeft donderdag ook aan dat het vooruitgang geboekt heeft in het identificeren van potentiële kopers voor delen van het bedrijf. Mithra heeft daarvoor Stifel Investment Bank in de arm genomen. Verschillende gesprekken zouden aan de gang zijn.

2024-03-28T08:25:04Z dg43tfdfdgfd