GEEN STAKING BIJ HEROPENING LUCHTHAVEN OOSTENDE: VLUCHTEN KUNNEN DOORGAAN

De vakbonden zien af van een stakingsactie bij de heropening van de luchthaven van Oostende. Dat bevestigt Kurt Callaerts van ACV Transcom. De vakbonden dreigden met een stakingsactie omdat er problemen zijn bij de dienst 'Airport Inspectie'. De vluchten kunnen vrijdag zoals voorzien plaatsvinden.

De luchthaven van Oostende opent vandaag/vrijdag de deuren na een grondige renovatie aan de landingsbaan. Daarvoor bleef de luchthaven twee maanden lang gesloten. Vakbond ACV Transcom pleitte dat de directie van de luchthaven die periode zou gebruiken om te onderhandelen over oplossingen voor een reeks problemen. Het gaat daarbij vooral over problemen bij Airport Inspectie, een van de veiligheidsdiensten op de luchthaven.

"Er is momenteel uitzicht op oplossingen", voert Callaerts aan. "Met alles wat er donderdagavond op tafel lag, was er voldoende basis om af te zien van de actie van vandaag", vervolgt hij. "De komende weken en manden moet er wel nog verder worden overlegd. Er moeten nog zaken besproken en uitgewerkt worden."

De stakingsaanzegging van de vakbonden blijft wel gelden. "Moecht er ergens alsnog iets mislopen, dan kunnen wij nog steeds overgaan tot acties."

De luchthaven bevestigt dat alle vluchten zoals gepland kunnen doorgaan en dat de passagiers geen hinder zullen ondervinden.

2024-03-29T11:27:32Z dg43tfdfdgfd