FRANSTALIGE VOORZITTER VOOR COöPERATIE CERA

Mathilde Remy is verkozen tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Cera. Dat meldt de coöperatie met 400.000 vennoten. Cera controleert 22 procent van de aandelen van bank-verzekeraar KBC.

De Franstalige Remy neemt de fakkel over van West-Vlaming Yvan Jonckheere, die in 2019 voorzitter werd na een korte passage van de Luikse advocaat Jean-François Dister. Die laatste was in april 2019 als eerste Franstalige benoemd tot Cera-voorzitter, maar stapte na een maand al op.

Ook Remy komt uit de regio Luik. Ze is vennoot sinds 1997 en werd in 2019 lid van de regionale adviesraad in Luik. Sinds eind 2019 zetelt ze in de raad van bestuur van Cera. Ze werkt bij Newpharma, de onlineapotheek van de Colruyt Group.

De twintigkoppige raad van bestuur kiest intern zijn voorzitter. Die moet komen uit de groep van 14 bestuurders die de coöperanten vertegenwoordigen. Zij komen in de raad terecht via regionale inspraakorganen.

Cera heeft coöperanten over het hele land, maar staat sterker in Vlaanderen dan in Wallonië. De coöperatie zegt te investeren in welvaart en welzijn en mikt daarbij op "positieve impact in de samenleving".

2024-04-29T10:22:51Z dg43tfdfdgfd